Volg ons op Twitter

Mobiele fabrikanten

Advertentie

Keybase introduceert volledig versleutelde dienst

gepubliceerd op 5 februari 2016 om 15u11 door Simon


Keybase introduceert volledig versleutelde dienst
Veel belovend nieuws voor mensen die waarde hechten aan privacy of bedrijven die te maken hebben met vertrouwelijke data. De dienstverlener op het gebied van versleutelde berichten, Keybase, is nu ook begonnen met een gratis file-sharing feature. Deze feature is voorzien van "end-to-end versleuteling", wat er in resulteert dat alleen de verzender en de ontvanger de data kan inzien. Dit in tegenstelling tot diensten zoals bijvoorbeeld Dropbox.

De feature was allereerst beschikbaar gesteld voor een groep geselecteerde Keybase gebruikers. Deze kregen de mogelijkheid tot het creëren van publieke- of afgeschermde- mappen en bestanden waar alleen gebruikers na uitnodiging bij konden.

Omdat de mappen voorzien zijn van een end-to-end versleuteling, is de inhoud niet te lezen via de Keybase server. In plaats daarvan, worden deze mappen 'on demand' getoond aan gebruikers die hiervoor toegang hebben verkregen.

Wat ook interessant is, is dat het Keybase team bezig is met een feature die niet-Keybase gebruikers in staat stelt om toch beveiligingd bestanden te delen.

Op dit moment hebben alle snelle aanmelders 10GB ruimte gehad. Er is nog geen plan gemaakt om deze ruimte te vergroten. Toch geeft Keybase aan dat er waarschijnlijk betaalde abonnementen komen voor gebruikers die meer ruimte nodig hebben.

Het bedrijf dat vorig jaar in een Serie A $10.8 miljoen binnen haalde, geeft aan dat er op nog geen enkele manier geld verdient kan worden aan de dienst. Men is hier nog steeds mee bezig, al is er wel aangegeven dat er nooit advertenties zullen komen. Ook het verkopen van gebruikersdata is uit den boze.

Dit maakt het tot een fascinerende dienst. Zeker met het oog op de vele klokkenluiders, media informanten en bedrijven die werkzaam zijn met gevoelige data.
© 2010 - 2018 PhoneToppers | Docterskampstraat 2, 5222AM 's-Hertogenbosch