Volg ons op Twitter

Mobiele fabrikanten

Advertentie

TIP: haal meer uit je smartphone's camera!

gepubliceerd op 7 januari 2016 om 17u58 door Simon


TIP: haal meer uit je smartphone's camera!
Dankzij onze mobiele gadgets, hebben we allemaal de kracht om vast te legen en te delen. Ook kunnen we, wanneer we willen plaatjes en videos bekijken van overal ter wereld. Dit heeft de manier waarop we onszelf uiten veranderd. Denk dan aan het maken van selfies, het posten van maaltijden op Facebook en onze opgeruimde kamer staat op Instagram..

Op dit moment lopen mensen rond met super krachtige mobiele telefoons op zak. Dit stelt ze in staat om elk moment van de dag vast te leggen in een super scherpe afbeeldingen. Over de afgelopen jaren, zijn de camera's beter en scherper geworden.. daarom dus ook dit artikel, met 8 geweldige tips om meer uit je smartphone camera te halen!

tip #1: infrarood
Als je een infrarood straal richt op je telefoon camera, wordt het normaliter onzichtbare licht omgezet in een paarse straal op je gsm's scherm. Er zijn eerlijkheidshalve weinig praktische toepassingen hiervoor, met uitzondering van de bevestiging dat je afstandbediening inderdaad (bijna) leeg is.

Dit gebeurd, omdat de meeste digitale camera sensoren in staat zijn om licht frequenties op te pakken, die het blote oog niet waarneemt. Soms is de smartphone overigens ook in staat om de afbeelding te tonen, die verzonden wordt via infrarood. Helaas zal dit Apple gebruikers niet gaan lukken, de telefoons zijn namelijk voorzien van "IR Cut Filters", die theoretisch zorgen voor een betere foto.

tip #2: volume knop als selfie button
Dat lees je inderdaad goed, ja! Het maken van selfies is tegenwoordig zo'n serieuze activiteit, dat veel fabrikanten hebben besloten dit een stuk makkelijker te maken. Veel mensen weten het niet, maar je kan door simpelweg op de volumeknop te drukken een foto maken.

Je hoeft in dat geval dus niet op de 'virtuele knop' op je scherm te drukken. Het werkt zowel voor de voor- als achterkant- camera. Natuurlijk is het vooral handig indien je een selfie probeert te nemen.

tip #3: maak van je telefoon een telescoop
Een simpele maar toch leuke truck, die weinig mensen lijken te kennen. Plaats de camera van je telefoon voor de telescoop lens, en je zult in staat zijn om een vergrote afbeelding vast te leggen. Dit werkt overigens ook met verrekijkers, wat natuurlijk een hoop leuke mogelijkheden geeft voor d de vakantiefoto's!

tip #4: barcodes lezen
Wist je dat je telefoon in staat was om barcodes te lezen? Dit geldt natuurlijk ook voor QR-codes, zoals je kan zien in bovenstaande afbeelding. Alle grote App Stores hebben verschillende gratis barcode lezers die hiermee om kunnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld de barcode scannen van PostNL, DHL of UPS en die automatisch naar je telefoon laden. Handig toch?

tip #5: digitaliseer negatieven
Graag waarschuwen we je even vooraf: dit is natuurlijk niet de beste manier om negatieven te digitaliseren. Er zijn een hoop professionele software pakketten beschikbaar, die een beter resultaat geven. MAAR, als je op een snelle manier een beeld wil krijgen van je oude negatieven, dan kun je hiervoor je telefoon gebruiken. Je plaatst de camera hiervoor achter de telefoon, zet de flitser aan en maakt een foto. Handig toch?

tip #6: bepaal je hartslag met je mobiel
Er zijn natuurlijk een hoop verschillende gave fitness trackers op de markt. Zo schreven we bijvoorbeeld over de app Human in dit artikel. Ook zijn er veel fabrikanten, die bezig zijn om een tracker direct toe te voegen aan de telefoon. Maar stel, je hebt geen tracker en wil toch je hartslag weten, wat moet je dan doen? Gelukkig is de twee-vingers-in-de-nek-methodiek achterhaald en dus ook niet het antwoord dat we zoeken..

De bedenkers achter apps zoals bijvoorbeeld Instant Heart Rate (die beschikbaar is voor iOS, Android en Windows), claimen dat ze je hartslag kunnen aflezen via je smartphone camera. Je hoeft slechts je vingers voor het scherm van de camera te plaatsen, zodat de app kleine veranderingen in je huid kan hanteren om je hartslag te meten. Is dat teveel moeite? Dan is er ook nog de app Cardiio (iOS), waarvan de auteurs claimen je hartslag te bepalen door simpelweg te kijken naar de veranderingen van kleur in je gezicht!

tip #7: explodeer televisie beelden
Zie je iemand op je TV of computer en wil je die persoon op de foto zetten met een groot hoofd zoals hierboven? Dan hebben we deze tip voor jou geschreven. Hou de camera tegen het scherm aan en richt hem omlaag. Op die manier breng je perspectief in de foto aan, en lijkt het alsof de ander een ontploft hoofd heeft! Grappig toch, en dat zonder Photoshop!

tip #8: het muizengat
Je kent ze vast wel, die grote foto's waarop het lijkt alsof je meekijkt via een klein gaatje in de muur. Wist je dat die helemaal niet lastig zijn om te maken? Wat je nodig hebt is een stuk karton, of een velletje papier, waarin je een speldenprik maakt. Plaats dit vervolgens voor de camera van je mobiele telefoon en tadaa!

Heb jij na het lezen van deze tips nog meer ideeën of suggesties om meer uit je smartphone camera te halen? Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina, zodat we je tip erbij kunnen plaatsen!
© 2010 - 2018 PhoneToppers | Docterskampstraat 2, 5222AM 's-Hertogenbosch