Volg ons op Twitter

Mobiele fabrikanten

Advertentie

Freshvii haalt $4M op voor AppSteroid social network met voice chat

gepubliceerd op 20 december 2015 om 11u00 door Simon


Freshvii haalt ruim $4 miljoen op van het Japanse Nissay Capital om AppSteroid, het mobiele gaming social network verder uit te gaan breiden. Het AppSteroid platform helpt games om meer social te worden.

De investering toont de grote vraag voor social binnen mobiele spellen. Het is dan ook niet voor niets een markt waar wereldwijd ruim $30 biljoen per jaar in omgaat.

Freshvii's AppSteroid, een cloud platform, is geintegreerd in het Q Universe spel. Dit is een groot succes in Japan en is sinds de laatste week ook gelanceerd in de Verenigde Staten. Voor Q1 staat een release op de Europese markt op de planning. Q Universe is inmiddels het #2 puzzel spel in de Google Play Store.

Door AppSteroids in hun spellen te integreren, kunnen ontwikkelaars meer focussen op het maken van uitdagende en vernieuwende spellen, zonder zorgen te hoeven maken over de achterliggende techniek. AppSteroid's features omvatten onder meer een forum, in-game chats, gameplay video opname en terugspeel mogelijkheid, voice-chat en matchmaking.

AppSteroids werkt met vele game platformen, zoals bijvoorbeeld Unity, iOs en Android. Het zal Cocos2d op korte termijn gaan ondersteunen. Freshvii gaf aan het geld te willen gebruiken om het team van ontwikkelaars uit te breiden. Ook zal men een lening inlossen en nieuwe design tools aanschaffen.

Het bedrijf is gestart in Japan rond 2012. In 2014 is het bedrijf verhuist naar Redwood City, in Silicon Valley.
© 2010 - 2018 PhoneToppers | Docterskampstraat 2, 5222AM 's-Hertogenbosch