Volg ons op Twitter

Mobiele fabrikanten

Advertentie

11 tips om de levensduur van je batterij te verlengen.

gepubliceerd op 26 januari 2016 om 14u36 door Simon


Je kent het wel: heb je net je telefoon nodig, is je batterij leeg. Zelfs in 2016 blijkt het helaas nog moeilijk om je telefoon, zonder tussendoor op te laden, langer dan 24 uur te gebruiken. Tot op heden is er nog geen nieuwe batterijtechniek op de markt en zullen we dus met trucjes moeten zorgen dat onze telefoon langer meegaat. Hier lees je 11 manieren waarop je de levensduur van je batterij aanzienlijk kunt verlengen.

tip #1: sluit apps af na gebruik
Dit klinkt heel logisch, maar wist je dat veel mensen dit nooit doen? Je telefoon is in staat om meerdere applicaties tegelijk open te houden. Hierdoor wissel je makkelijk tussen je spelletje en een binnengekomen Whatsappbericht. Als je daarna niet terugkeert naar het spel blijft deze app op de achtergrond vrolijk draaien, wat energie van je telefoon -en dus batterij- vergt. Door apps die je niet meer gebruikt af te sluiten, voorkom je dat je batterij sneller leeg gaat.

Als je een Android telefoon hebt, kun je apps afsluiten door te drukken op de multi-task button (normaal de meest rechtse van de drie iconen onderaan het scherm). Je kunt vervolgens de apps 'wegvegen' om ze af te sluiten. Bezit je een iOS toestel? Dubbelklik dan op de 'home' knop, waarna je door de apps afsluit door ze omhoog te vegen.

Beide besturingssystemen bezitten inmiddels een batterijmonitor, waarmee je zelf in staat bent om in de gaten te houden welke app energie van je batterij gebruikt. Ligt dit te hoog? Dan kun je ervoor kiezen om de app te verwijderen, of om deze minder vaak te gebruiken.

tip #2: de-activeer 'push' voor e-mailberichten
'Push' is een techniek, die ervoor zorgt dat je telefoon regelmatig controleert of er een nieuw e-mailbericht is binnengekomen. Hiervoor moet je mobiel steeds aan de e-mailserver vragen of er nog nieuwe berichten zijn. Zodra je een nieuw bericht ontvangen hebt, krijg je hier meteen een melding van op je telefoon.

Zijn je berichten niet zo spannend of dringend? Dan is het ook mogelijk om in te stellen dat je telefoon periodiek kijkt naar nieuwe e-mailberichten. Bijvoorbeeld elk kwartier of elk halfuur. Wel zo handig, als je toch niet direct hoeft te reageren!

tip #3: zet onnodige notificaties uit
Tegenwoordig lijkt elke app het wel te doen: het internet afzoeken naar updates over het weer, nieuws, berichten of andere informatie. Is er iets gevonden? Dan wordt de app actief, stuurt je een notificatie, verlicht je scherm of misschien wel allemaal tegelijk! Dit kost natuurlijk allemaal energie.

Natuurlijk wil je nieuwe (Whatsapp)berichten niet missen en is het ook wel handig om te zien dat je gebeld bent. Maar veel andere notificaties zijn misschien niet zo spannend. Het zorgt er in elk geval voor, dat je batterij langer meegaat.

tip #4: zet Bluetooth uit
Ben je geen muziek aan het luisteren? Of gebruik je niet de carkit? Dan kun je ervoor kiezen om je Bluetooth uit te zetten. Indien je Bluetooth activeert en aan laat staan, zal deze constant op zoek gaan naar apparatuur in de omgeving om verbinding mee te maken. Hierdoor gaat je batterij onnodig snel leeg.

tip #5: gebruik locatievoorzieningen alleen indien nodig
De locatievoorzieningen(/GPRS) is één van de gaafste features op een telefoon. Ga je op wintersport, dan kan deze feature je complete afdaling, inclusief snelheid bijhouden. Loop je hard? Dan krijg je hulp bij het bepalen van de route. Kortom: het geeft een geweldige extra beleving aan je activiteiten.

Maar, zit je thuis op de bank (ook een activiteit!), dan is deze feature lang niet zo nuttig. Toch blijft hij op de achtergrond actief bezig om je locatie te bepalen. Schakel daarom deze feature uit zetten indien je er geen gebruik van maakt: het scheelt een hoop energie.

tip #6: zet WiFi uit
Ben je onderweg of op een locatie waar je geen WiFi-toegang hebt? Dat maakt voor de WiFi-module in je telefoon niet uit. Deze blijft namelijk gewoon doorzoeken naar netwerken in de directe omgeving. Zodra er een netwerk gevonden wordt, vraagt de module de netwerknaam en andere instellingen op. Zoals je je wel kunt voorstellen, kost dit best veel energie.

tip #7: pas de helderheid van je scherm aan
Je staat er misschien niet bij stil, maar wist je dat een grote accuverbruiker op je telefoon het beeldscherm is? En dan met name het mooie, haarscherpe beeld. Veel smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met een functie die het beed automatisch aanpast. Dit scheelt al deels in het verbruik, omdat je scherm daar waar mogelijk wordt gedimd.

Om echter nog minder van je batterij te gebruiken, is het aan te raden om deze feature uit te zetten. Je kan daarna handmatig een lage helderheid van je scherm kiezen. Zo voorkom je dat het scherm van je mobiel een groot deel van je batterij blijft consumeren, als je bijvoorbeeld de telefoon toch niet gebruikt.

tip #8: stel een lage slaaptijd in
Je kent het misschien nog wel van vroeger: het broekzak-bellen. Het zal velen overkomen zijn: op het moment dat je de telefoon uit je broekzak haalt bleek je al ruim een half uur in gesprek te zijn. Nu is bellen gelukkig niet meer zo duur, maar voor je batterijverbruik is het natuurlijk minder prettig.

Het is daarom ook aan te raden om een 'lage slaaptijd' in te stellen. Indien je de telefoon gedurende de door jou ingestelde tijd niet aanraakt, zal deze in slaapstand gaan. Het voordeel hiervan is dat het scherm wordt gedeactiveerd en minder energie verbruikt.

tip #9: zet de trilfunctie uit
Vindt je het gebruik van de trilfunctie fijner dan een luide en duidelijke ringtone als je wordt gebeld? Daarin ben je niet de enige. Maar om een ringtone af te spelen hoeft er maar een kleine trilling te worden geproduceerd door de speaker in je telefoon terwijl er bij de trilfunctie veel meer moet gebeuren.

Wist je dat er voor het gebruiken van de trilfunctie een klein gewichtje in je mobiel wordt verschoven? Je kunt wel raden dat dit veel energie kost. Als je toch niet gestoord wil worden bij hetgeen je aan het doen bent, is het handiger om de tril- en geluidsfunctie gewoon uit te zetten en de telefoon simpelweg in je blikveld te leggen. Zo zie je het wanneer je vrienden bellen. Werkt prima!

tip #10: activeer de vliegtuigmodus
Kan je telefoon geen signaal vinden? Of switcht hij steeds tussen verschillende providers, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland bent? Dan is het activeren van de vliegtuigmodus een prettige oplossing om te voorkomen dat je telefoon blijft doorzoeken.

tip #11: laad de batterij tijdig op
Klinkt logisch, toch? Stiekem gaat dit nog best vaak fout. Vroeger waren de batterijen in de mobiele telefoon namelijk van nikkel (zoals de oplaadbare batterijen in de supermarkt bijvoorbeeld). Deze batterijen moesten eerst helemaal leeg zijn, voor je ze weer op moest laden.

Tegenwoordig wordt er eigenlijk allemaal met lithiumbatterijen gewerkt. Deze zijn juist ontworpen om voortijdig / vroeg te worden opgeladen. Door de batterij te vaak, helemaal leeg te laten gaan heb je kans op beschadiging en zal de batterij minder lang meegaan.

Heb jij na het lezen van deze tips nog vragen of suggesties? Laat ze dan weten aan de redactie!
© 2010 - 2018 PhoneToppers | Docterskampstraat 2, 5222AM 's-Hertogenbosch